Efes Antik Kenti’nde antik rezalet!

İzmir’e bağlı AKP’li Selçuk Belediyesi’nin kullandığı hafriyat alanından çıkan antik yapı parçaları tarihin yok edilmeye çalışıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Efes Antik Kenti’nde antik rezalet!

Olay, Selçuk sanayi sitesine iş yaptırmak için giden bir sanatçının demirci dükkanının girişindeki antik sütunu sorması ile ortaya çıktı.

Aydınlık'ın haberine göre, Belediye tarafından doldurulan Efes Antik Kenti yakınlarındaki büyük çukurdan tarihi eserler çıktı. Antik Kentin yakınlarında bulunan sanayi sitesinin yanıbaşında açılan büyük çukur uzun zamandır Selçuk Belediyesi kontrolünde dolduruluyordu. Bir süre önce dolgu için getirilen toprağın içinden antik yapı parçaları çıkmaya başlayınca Şirince ve Selçuk çevresinden gelen bazı kişiler eserleri; araçları ile ev ve işyerlerine dekorasyon için taşımaya başladılar. Olayı gören sanayi esnafı da yüzeyde görünen bazı sütun vb. yapı parçalarını dükkanlarına taşıyarak dekor amaçlı kullanmaya başlayınca büyük ihmal ortaya çıktı. Bir süre önce doldurulan alanda insanların sıkça gezinmeye başladığını farkeden sanayi esnafı, yazılı mermer bloklar ve bazı antik yapı parçalarının araçlar ile götürüldüğünü söylediler. Yetkililerin bu gibi durumlarda yapılan ihbarlara geri dönüş yapmadığını, yol ve inşaat alanlarındaki kazıların takibinde ihmaller ya- şandığını söyleyen vatandaşlar ülkenin zenginliklerinin sahipsiz kalmasına tepki gösterdiler.

ulusalkanal.com.tr

# izmir # Efes Antik Kenti