"Soykırımcı" kampanyasına Azerbaycan'dan sert tepki

Batı blokunun Türkiye aleyhine başlattığı "soykırımcı" kampanyasına kardeş ülke Azerbaycan'dan sert tepki geldi. İstanbul'da Dünya Azerbaycanlılar Kurultayı'na katılan Azeri milletvekilleri, soykırım gömleğinin sadece Türkiye'ye değil tüm Türk milletlerine geçirilmek istendiğine dikkat çekti. AKP hükümetinin ve muhalefetin yalan karşısında etkisiz kaldığını söyleyen Azeriler, tüm Türk milletlerine çağrıda bulundu, "Birlik olup, birlikte mücadele edelim!"

"Soykırımcı" kampanyasına Azerbaycan'dan sert tepki

Dünya Azerilerinin İstanbul'da yaptığı kurultayda, Ermeni soykırımı yalanına karşı "Birlikte mücadele edelim" vurgusu öne çıktı. Batı blokunun kampanyasına tepki gösteren Azeriler, AKP hükümetini ve muhalefetin de etkisiz kaldığını belirtti.

Azerbaycanlı parlamenterler, dernekler ile Azeri vatandaşlar, Dünya Azerbaycanlılar Kurultayı'nı İstanbul'da düzenledi. Kurultaya, Azerbaycan'ın önde gelen bir çok ismi katıldı.

Azeri Milletvekili ve Şair Sabir Rüstemhanlı, Avrupa Parlamentosu'nun kararını tanımadıklarını belirtti. Batı'nın katliamlarını hafifletmek amacıyla sözde Ermeni soykırımı yalanına sarıldıklarını söyledi.

Kürsüye çıkan tüm isimler Papa'nın "soykırım" açıklamalarına tepki gösterdi. O sert açıklamalardan birini de Azerbaycan Türk Evinin Genel Başkanı Tenzile Rüstemhanlı yaptı.

Tenzile Rüstemhanlı, hem AKP hükümetini hem de muhalafet partilerini eleştirdi, "Ermeni soykırımı yalanına karşı yetersiz kaldıklarını" kaydetti.

Kürsüden yapılan konuşmalarda sözde Ermeni Soykırımına karşı birlikte mücadele çağırısı yapıldı. Azerilerin Türkiye'nin soykırım yalanına karşı vereceği tüm mücadelelerde yer alacakları belirtildi.

Daha önce başka ülkelerde düzenlenen Dünya Azerbaycanlılar Kurultayı, İstanbul'da 2 gün sürecek.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: BÜLENT ÜNAL

# sert tepki