Hakan Şükür'ün bu açıklaması Erdoğan'ı kızdıracak

Başbakan Erdoğan dershaneleri kapatılmasıyla ilgili kararlılığını sürdürürken, AKP içindeki farklı çıkışlara bir yenisi eklendi. AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, “yirmi yıldır hizmetin içindeyim, dershanelerin kapatılmasına doğru bulmuyorum" dedi.

Hakan Şükür'ün bu açıklaması Erdoğan'ı kızdıracak

Dersaneler konusunda Başbakan Erdoğan'la Gülen cemaati arasındaki çatışma sürererken parti içinden Erdoğan'a bir itiraz sesi daha yükseldi. AKP İstanbul milletvekili Hakan Şükür twitter'da dershanelerin kapatılmasına karşı olduğunu yazdı.

Şükür 20 yıldır cemaatin bir mensubu olduğunu belirtti. Cemaat üyesi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Şükür, AKP hükümeti ile Gülen Cemaati’nin karşı karşıya gelmesinin kendisini üzdüğünü belirtti.

Eski milli futbolcu "Dersanelere ihtiyaç duyulmayacak bir iyileştirme yapılmadan kapatılmasına evet demenin, doğru olmadığını düşünüyorum." diye yazdı. Şükür ayrıca cemaate haksızlık yapıldığı savundu, "Rabbim birlik beraberliğimizi korusun, fitneden kötülüklerden korusun inşallah Âmin.” dedi.

Öte yandan dershanelerin kapatılmasına itiraz eden AKP Kütahya milletvekili İdris Bal da sosyal medya üzerinden eleştirileri sürdürdü. Bal, "Dershanelerin kapatılması karşı çıkmak siyasetçiler ve herkes için bir demokratlık testi haline gelmiştir" iddiasında bulundu. İdris Bal bu fikirleri nedeniyle AKP'den kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # fethullah gülen # hakan şükür # dershane