Hindistan - Pakistan geriliminde son gelişmeler! Hintli pilot serbest bırakılacak iddiası

Pakistan Hindistan arasında görüntü krizi yaşanıyor. Pakistan düşürdüğü Hindistan uçağının gözaltına alınan pilotunun görüntülerini paylaştı. Hindistan tepki gösterdi. Hindistan, pilotlarının salıverilmesini talep etti

Pakistan ve Hindistan, iki nükleer güç arasında artan gerilim uluslararası kamuoyu tarafından endişeyle takip ediliyor.

Pakistan'ın düşürdüğü Hindistan savaş uçağı pilotunun görüntülerini paylaşması Hindistan tarafından tepkiyle karşılandı.

Yüzünün kanlı olduğu görülen pilotun görüntüleri, Pakistan Enformasyon Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Hindistan ise görüntülerin paylaşılması ile ilgili, "yaralı bir personelin etik olmayan şekilde teşhiri" ifadesiyle tepkisini ortaya koydu.

Hindistan, pilotlarının derhal salıverilmesini talep etti.

İki ülke arasındaki tren seferleri de durduruldu. Haftada iki gün karşılıklı Delhi-Lahor seferi yapılan hat, Pakistan ve Hindistan demir yolları tarafından ortak işletiliyor.

Pakistan ile Hindistan arasındaki gerginlik iki hafta önce yükselmeye başlamıştı. Keşmir'de 14 Şubat'ta Hintli 44 asker hayatını kaybetmiş, 20 asker yaralanmıştı. Yeni Delhi yönetimi saldırıyla ilgili Pakistan'ı suçlamıştı. Hindistan'ın 10 bin askeri Keşmir'e göndermesi ve Pakistan'ı terör saldırısından sorumlu tutması üzerine Pakistan, Yeni Delhi Büyükelçisi'ni geri çekmişti.

1971'den bu yana iki ülke ilk kez karşılıklı olarak birbirlerinin hava sahasına girerek hava operasyonları düzenlerken, karadan da karşılıklı olarak topçu ateşi açılıyor.

ulusal.com.tr

# hindistan # pakistan # uçak # gerilim