Anlaşma sağlandı, imzalar atıldı

Koop-İş Sendikası ve H&M arasında anlaşmayla sağlandı, Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı. Yarı zamanlı çalışan ve asgari ücret altında maaş alan işçiler 2020 ve 2021 yıllarında yüzde 3 artış alacak. Asgari ücret üzerinde maaş alanlara ise 2020'de yüzde 8, 2021'de ise yüzde 9 oranında zam uygulanacak. Ayrıca işçiler haftada iki gün izin yapacak.

Anlaşma sağlandı, imzalar atıldı. H&M mağazasında örgütlü işçilerin maaşlarına zam, sosyal haklarına ise önemli iyileştirmeler yapıldı.

Giyim mağazası H&M’de örgütlenen Türk-İş’e bağlı Koop-İş Sendikası 2 bin 200 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini tamamladı. Buna göre, asgari ücret üzerinde maaşla çalışan işçi 2020 yılı için yüzde 8, 2021 yılı içinse yüzde 9 zam alacak.

Yarı zamanlı ve asgari ücret altında maaş alan işçiler de 2020 ve 2021 yıllarında asgari ücrete yapılacak zam oranına ek yüzde 3'er zam alacak.

Toplu İş Sözleşmesinde zam oranlarının yanı sıra sosyal haklar konusunda da iyileştirme yapıldı. Buna göre, haftalık izin 2 güne çıkartıldı. Yarı zamanlı çalışan işçilerin çalışma takvimlerinin bir ay önceden belirlenmesi kararı alındı. Yemek yardımlarında da artış yapıldı.

Taraflar arasında varılan anlaşma 24 Eylül’de yapılan imza töreniyle resmiyete döküldü. İmza törenine Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.

Atalay, kamu işçilerinin Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde hakkında yapılan karalama kampanyasına değindi.

Öte yandan Eyüp Alemdar anlaşma sağladıkları sözleşmenin ardından bazı mağazalarda da iki gün izin uygulamasına geçildiğini söyledi.

ulusal.com.tr

# Koopİş