IKBY, 'Kürdistan' flamasını Kerkük'e de asmak için harekete geçti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Ankara ve İstanbul'un ardından "Kürdistan" flamasının Türkmen kenti Kerkük'e de asmak için harekete geçti. Kerkük Valiliği, Nevruz kutlamalarında hükümet binalarına bölgesel yönetim flamasının çekilmesi için il meclisine teklif sundu. Valilik, resmi yazışmalarda Kürtçe'nin de kullanılmasını zorunlu hale getirdi.

IŞİD bahanesiyle Kerkük yönetimine fiilen el koyan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Türkmen kenti Kerkük'te varlığını göstermek için yeri kararlar aldı.

NEVRUZ'DA TÜRKMEN KENTİNE FLAMANIN ASILMASI İSTENDİ

Kerkük Valiliğinin, Nevruz Bayramı kutlamalarında hükümet binalarına Irak bayrağının yanında "Kürdistan" flamasının da asılması için il meclisine teklif sunduğu belirlendi.

Kentteki Türkmen ve Araplar ise duruma tepkili. Iraklılara göre, bölgesel yönetim flamasının asılması, kentte ciddi çatışmalar yaratacak.

RESMİ YAZIŞMALARDA KÜRTÇE'NİN DE KULLANILMASI İSTENDİ

Kerkük Valiliğinin kararı flamayla da sınırlı değil. Valilik, resmi yazışmalarda Kürtçe'nin de kullanılmasını zorunlu hale getirdi, talimata uymayanlara soruşturma açılacağı belirtildi.

BARZANİ, AÇTIĞI SINIR KAPISIYLA ÜCRET ALIYOR

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre Mesut Barzani yönetimi ayrıca bir devletmiş gibi Kerkük Bakuba arasında sınır kapısı açtı. Bölgesel yönetim, buradan geçen ihraç ürünlerinden ücret almaya başladı.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # ankara # Türkmen # Kerkük # ırak kürt bölgesel yönetimi