FETÖ'nün yeni görev tanımı tespit edildi

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki varlığına ilişkin "Asistan" adında yeni bir görevlendirme tanımı tespit edildi. "Asistan" adı verilen örgüt üyelerinin kurye görevi gördüğü belirlendi. Yeni görev tanımı, kripto FETÖ'cülerin tespiti için 377 eski subayın itirafçılığı üzerinden başlatılan takipte ortaya çıkarıldı

FETÖ'nün yeni görev tanımı tespit edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kripto FETÖ'cülerin tespiti için soruşturmalar sürüyor.

İstihbarat örgütleri, ByLock başta olmak üzere okul, banka ve örgüt evleriyle hiçbir bağlantısı olmayan FETÖ mensuplarına ulaşmaya çalışıyor.

Bu kapsamda, itirafçı olan 377 eski subayın ifadesiyle yeni veriler elde edildi.

İfadeler doğrultusunda, "İmam, Abi, Abla" gibi görev kademelerinin yanı sıra "Asistan" diye bir görev tanımı olduğu belirlendi. "Asistan"ların askeri okullardaki öğrencileri kontrol etmek ve diğer okullarla irtibat sağlama görevi olduğu anlaşıldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre "Asistan"ların, farklı bölgelerden gelen kişilerle "Şehir dışı talebe mesulü" olarak adlandırılan görevliler arasında irtibat kurdurduğu belirtildi.

Ayrıca, itirafçıların verdiği ByLock dahil bilinen hiçbir FETÖ haberleşme ağını kullanmayan isimlerin vergi ve SGK kayıtları incelendi. Soruşturma kapsamında büfe gibi yerlerden, ankesörlü telefonla arama yapanların MOBESE kayıtları da takip edildi.

Bu arada FETÖ'nün çözülmenin önüne geçmek amacıyla örgütten ayrılanlara tehdit mesajları gönderdiği de belirlendi. Belirlemelere göre örgütten ayrılanlara, "Yolda dökülenler", "Ey itiraf adı altında itirafta bulunan talihsizler! Altın olmak varken posa durumuna düşenler", "2-3 günlük dünya hatırına, ahretini kaybedenler" mesajları atıldı.

ulusal.com.tr

# fetö # tsk # asistan