Aşı için neden tereddüt ediliyor?

Toplu aşılamaya hız verilmesiyle Türkiye dünyadaki lider ülkelerden biri oldu. Ancak hala aşı için tereddüt olanlar var. Uzmanlar buna karşı daha fazla bilgilendirme yapılması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca bilim dışı paylaşım yapanlara da cezai işlem uygulanması öneriliyor.

Aşı için neden tereddüt ediliyor?

Türkiye'nin hedeflediği yaş grubu için aşı randevuları Haziran ayı bitmeden açıldı. Aşılama için büyük bir seferberliğin içine girildi.

Bu seferberliğe rağmen hala aşı olmayanlar var. Özellikle Güneydoğu Anadolu illerinde aşılanma oranları,Türkiye ortalamasının altında kaldı. Uzmanlara göre bunun nedeni karşıtlık değil tereddüt...

Şırnak, Urfa, Siirt, Bitlis, Mardin, Muş, Hakkâri, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Van en az aşı yapılan iller oldu.

Aşılama sürecinde fedakarca çalışan Aile hekimleri aşı yaptırmayanların daha fazla bilgilendirmesi gerektiğini savunuyor.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen, süreci manipüle eden kişilere cezai işlem yapılması gerektiğini vurguladı.

Yapılacak bilgilendirmeyle aşılama oranı düşük olan illerde oranın yükselmesi hedefleniyor.

# türkiye # diyarbakır # bingöl # mardin # Hakkari # batman # bitlis # şırnak # aşı # ağrı # van # Iğdır # muş # Urfa # Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu