Mavi Vatan'ın yeni koruyucusu: SİDA

Türkiye savunma sanayinde büyük atılımlara imza atıyor. İlk silahlı insansız deniz aracı için düğmeye basıldı. Mavi Vatan'ın her karışında stratejik üstünlük sağlayacak SİDA tanıtıldı. Paylaşılan videoda "Düşmana selam olsun" mesajı verildi.

Mavi Vatan'ın yeni koruyucusu: SİDA

Akdeniz'de Mavi Vatan mücadelesi sürerken, Türkiye yeni bir atılım gerçekleştirdi. Aralık ayında prototipi üretilecek olan, ilk silahlı insansız deniz aracı tanıtıldı.

Türkiye, Akdeniz ve Karadeniz sularında, doğal kaynak arayışlarını sürdürürken, askeri alanda da stratejik çalışmalar devam ediyor. Hava sahamızda SİHA'larla tarihi bir dönüşüm yakalayan Türkiye, denizler için de SİDA'larla benzer bir yol haritası çizecek.

Meteksan Savunma ve Ares Tershanesi tarafından basın toplantısı düzenlendi. Deniz savunması için geliştirilen, ULAQ serisinin ilk ürünü olan, silahlı insansız deniz aracı SİDA tanıtıldı.

Meteksan Savunma, sosyal medya hesabından da bir paylaşım yaptı. Mesajda; "Düşmana selam olsun" denildi.

Ares Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç soruları yanıtladı.

Alanç konuşmasında; insansız deniz araçlarının, başta "Adalar Denizi" olmak üzere "Mavi Vatan"ın her karışında stratejik üstünlük sağlayacağını söyledi.

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan da, ürünün Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekat ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirildiğini ifade etti.

SİDA'nın, prototip üretiminin aralık ayında tamamlanması planlanıyor. Aracın gelecek yılın ilk çeyreğinde göreve hazır olması bekleniyor.

Silahlı İnsansız Hava Araçları sayesinde Türkiye, Akdeniz ve Ege hava sahasında Yunanistan'a karşı çok büyük bir stratejik üstünlük sağlamıştı. Mavi Vatan'da havada Türkiye lehine dönen fiili durum, SİDA'larla denizlerde de dönecek...

# siha # Mavi Vatan # akdeniz # ulaq # sida