7 milyon kişi kirlilikten öldü

Hava kirliliği yılda ortalama 7 milyon kişinin erken yaşta ölmesine neden oluyor. Bu bilgi Dünya Sağlık Örgütü’nün hava kirliliği ile ilgili yayımladığı son rapordan. Örgütün Genel Yönetim Yardımcısı Doktor Flavia Bustreo, hava kirliliğinin azaltılması için dünya genelindeki ülkelerin ilgili bakanlarına çağrıda bulundu. Bustreo bakanlara, “Önlem almak için derhal harekete geçin” dedi.

7 milyon kişi kirlilikten öldü

Hava kirliliği, ölümleri hızlandırıyor.

Dünya Sağlık Örgütü hava kirliliğinin insana etkisini anlatan çok çarpıcı bir rapor hazırladı.

Rapora göre, yılda ortalama 7 milyon kişinin hava kirliliği nedeniyle genç yaşta öldüğü belirtildi. Ölümlere en çok neden olan gazların ise karbondioksit, ozon ve metan olduğu açıklandı.

Buna göre, kapalı alanlardaki hava kirliliği nedeni ile 4,3 milyon, açık alandaki hava kirliliği nedeniyle ise 3,7 milyon kişi erken yaşta hayatını kaybetti.

Raporun ayrıntılarını paylaşan Örgütün Genel Yönetim Yardımcısı Doktor Flavia Bustreo, hükümetlere çağrıda bulundu. Hava kirliliği hayatlarımızı tehdit ediyor diyen Bustreo, dünyadaki ilgili bakanlıkların gaz salınımını azaltmak için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Rapora göre, önlemler alınırsa hava kirliliğinden hayatını kaybedenlerin sayısı 3 ila 5 milyon arasında azalma yaşanacak.

ulusalkanal.com.tr

# dünya sağlık örgütü # hava kirliliği