İşçi, memur, sağlık çalışanı iş bıraktı eczaneler karardı, okullar boykot edildi

Ankara’daki terör saldırısına tepkiler sürüyor. İşçisinden memuruna, öğrencisinden sağlık çalışanlarına kadar tüm yurttaşlar, terörü lanetledi. DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği ve Birleşik Kamu İş iş bıraktı, Eczaneler karardı, Öğrenciler dersleri boykot etti.

İşçi, memur, sağlık çalışanı iş bıraktı eczaneler karardı, okullar boykot edildi

İşçisinden memuruna, öğrencisinden sağlık çalışanına... Yurttaşlar Ankara’daki katliama karşı tek yürek oldu.

DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği ve Birleşik Kamu İş, yaşanan terör saldırısına karşı, iş bıraktıklarını açıkladı.

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük yaptığı yazılı açıklamada, “Terörü kınamak amacıyla konfederasyon olarak bir günlük iş bırakıyoruz” dedi.

2 gün iş bırakma kararı alan DİSK ve KESK üyeleri de “Yastayız” pankartı altında Ankara Kızılay Meydanı’nda toplandı. Grup adına DİSK Genel Başkanı Kani Beko açıklamalarda bulundu, "olayda valilik, İçişleri Bakanlığı, MİT ve AKP’nin büyük zafiyeti var" dedi.

Ankara Tabipler Odası üyeleri de saldırının ardından 12-13 Ekim tarihlerinde iş bıraktıklarını açıkladı. Tabipler Odası üyeleri İbn-i Sina Hastanesinde yatmakta olan yaralıları ziyaret etti.

İş bırakma açıklamalarının ardından, Türk Tabipleri Birliği, DİSK, KESK ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyeleri, Ankara Tren Garında yaşanan saldırıda ölen yurttaşlar adına, gar önüne kırmızı karanfil bıraktı.

Türk İş’e bağlı Türkiye Yol İş, Türk Metal ve Şeker İş sendikaları da katliamı yaptıkları yazılı açıklamalarla lanetledi. Açıklamalarda ülkenin birlik ve bütünlüğüne vurgu yapıldı, tüm yurttaşlara başsağlığı dilendi.

Ankara’daki terör saldırısına yönelik protestoların bir adresi de okullar oldu. Ankara'nın Mamak İlçesi'nde bazı okullarda öğrenciler dersleri boykot etti.

Türk Eczacılar Birliği de, 3 günlük ulusal yas süresi boyunca eczane vitrinlerinin karartılacağını açıkladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde de katliama yönelik protestolar yapıldı. HABER: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

# işçi # memur