Sencer İmer: CHP, Amerika ağzıyla konuşuyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, terör örgütü PKK/PYD için "Suriye Kürtleri" ifadesini kullanmıştı. Bu ifade, tepki topladı. Anka Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sencer İmer, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programına katıldı. İmer, "Muhalefetin Amerika dilini kullanması çok yanlış. Sayın Çeviköz'e bunu hiç yakıştıramadım. Eski bir Dışişleri Bakanlığı mensubu olarak ve orada önemli görevler yapmış olan bir kişi olarak" ifadelerini kullandı

Anka Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sencer İmer, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programına katıldı.

İmer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, terör örgütü PKK/PYD için "Suriye Kürtleri" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.

Prof. Dr. Sencer İmer şunları söyledi:

"Muhalefetin Amerika dilini kullanması çok yanlış. Sayın Çeviköz'e bunu hiç yakıştıramadım. Eski bir Dışişleri Bakanlığı mensubu olarak ve orada önemli görevler yapmış olan bir kişi olarak.

Suriye rejimi, topraklarının büyük bir kısmını kurtarmıştır. Şu anda PYD'yi etkisiz hale getirebilirse o bölgeyi de kurtarır. İdlib meselesi de önemli bir noktadır. Buranın da düzeleceğini görüyorum, Türkiye'nin de yardımıyla. Burada Türkiye'nin de harekatı eğer öyle isterseniz Suriye rejiminin topraklarını kurtarmasına da yardımcı olmaktadır. Türkiye hiçbir zaman için Suriye'de şu anda içinde bulunduğu Fırat Kalkanı bölgesi, Afrin bölgesi ve Münbiç -eğer Türkiye tarafından kontrol edilirse- Fırat'ın doğusunda meydana gelecek olan güvenli bölge -ki PYD'ye hiçbir şekilde yer yoktur orada- buraları Suriye rejim kuvvetleri ülkesindeki bütünlüğü sağladıktan sonra Türkiye buraları boşaltacaktır. Ne zaman Suriye yeni anayasasıyla -ki üniter bir anayasa olacak bu çok önemli- yani federatif değil Türkiye sınırında bir PKK devletçiği oluşturacak bir yapıya izin verilmeyecektir."

ulusal.com.tr

# chp # amerika # Sencer İmer # Ünal Çeviköz # ANKA Enstitüsü