Eğitim-İş'te kurultay hazırlıkları

28-29 Ağustos'ta yapılacak Eğitim-İş 6’ncı Olağan Genel Kurulu için Hepimizin Sendikası Grubu hazırlıklarını sürdürüyor. Sendika grubunun Genel Başkan Adayı Ayla Salmanlı, tarihi bir kurultay olacağını söyledi. "Vatan ve emek" sloganıyla hareket ettiklerini belirten Salmanlı, Eğitim-İş Sendikası'nı kuruluş ilkelerine geri döndüreceklerini vurguladı.

Eğitim-İş'te kurultay hazırlıkları

Haber: Buse Gençtürk

Eğitim-İş Sendikası yeni yönetimini belirlemek üzere hafta sonu kongreye gidecek. Genel Başkanlık için en güçlü isim ise Ayla Salmanlı oldu.

Sendika kongresini 28-29 Ağustos tarihinde Ankara'da toplayacak. Kongrede evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret ederek onlara destek olan Hepimizin Sendikası Grubu da yarışacak. Grubun karşısında ise aileleri ziyaret ettikleri gerekçesiyle Hepimizin Sendikası Grubu hakkında ihraç adımı atan ekip olacak.

Zeki İncebacak, ''Usul hatası yapılarak savunma dahi istenmeden ihraç istemli karar var. Bu ziyaret Eğitim-İş sendikasının tüzüğüne aykırı değildir. Delegelerimiz bu kararı değerlendirmek zorundadır.'' ifadelerini kullandı.

Hepimizin Sendikası Grubu adayları kongre öncesi Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Sendikayı kuruluş ilkelerine döndürmeyi hedeflediklerini açıkladı.

- Eğitim-İş’in kuruluş amacına dört elle sarılmak ilke ve amaçlarını hayata geçirmek. Türkiye’nin yüz yüze olduğu emperyalist politikaları çok iyi biliyoruz. Türkiye halkına yaslanan tarihe bilince yaslanan kamu sendikacılığını öreceğiz. Pandemi de gösterdi ki ulus millet bilinci ortaya çıkmıştır bu bilinci de bize ören 6 oktur. Bir elimizde vatan bir elimizde emek diyen bir sendikal hayatı yürürlüğe koyacağız.

Zeki İncebacak, ''Son bir yıldır eğitim iş üye kaybına uğradı diyoruz ki gelin Türkiye’ye örnek olalım bir sendika meclisi kuralım. Tös kitaplığı oluşturalım o modeli yaşatalım hayata yeniden geçirelim'' dedi.

# eğitimiş # sendika # kurultay # Hepimizin Sendikası grubu # Ayla Salmanlı