2007'de Cumhuriyet mitingindeydi, şimdi Tayyip'in dizinin dibinde!

2007'de Cumhuriyet mitingindeydi, şimdi Tayyip'in dizinin dibinde!

Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan ve ailesini meydanlarda yuhalatmasını destekleyen Yavuz Bingöl’ün 2007 senesinde Samsun’da yapılan Cumhuriyet Mitingine katıldığı ortaya çıktı.

Tayyip Erdoğan’ın davetlerinde sık sık boy gösteren, Erdoğan ile düet yapan, kamudan reklam, TRT den dizi teklifleri alması ile gündeme gelen Yavuz Bingöl Erdoğan’ın gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği ile hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı ve annesini meydanlarda yuhalatmasını ”Tayyip Bey duygusal bir adam, sokaklarda ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün oda Berkin Elvan’ın annesini yuhalattı, bu çok insani bir şey“ diyerek, savunmuş ve toplumun her kesiminden tepki almıştı.

Bugün AKP ve Erdoğan’ın politikalarının en ateşli destekçisi olan Yavuz Bingöl’ün 2007 senesinde Samsun’da 10 binlerin katılımıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingine katıldığı ve atılan sloganlara eşlik ettiği belirlendi.

2007 senesinde AKP iktidarının gerici ve bölücü politikalarına karşı ayağa kalkan milyonlar, laik düzene ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine sahip çıkmak için İzmir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Samsun, Isparta, Antalya, Manisa, Çanakkale başta olmak üzere birçok şehirde mitingler düzenlemişti. Sadece Türk bayraklarının taşınmasından dolayı gelincik tarlasını andıran mitinglerde "Kahrolsun AKP diktatörlüğü", "Ne ABD ne AB Tam Bağımsız Türkiye", "Türkiye Laiktir Laik Kalacak", "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz", "AKP istifa, Tayyip yücedivana" sloganları atılmıştı.

Derya Derviş

ulusalkanal.com.tr

# AKP # erdoğan # gezi parkı # hürriyet gazetesi # Haziran Direnişi # berkin elvan # derya derviş # yavuz bingöl