Abdülkadir Selvi uyardı!

Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu arasındaki anlaşmazlık artık iktidar yanlısı medyanın da gündeminde. Yenişafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi bugüne kadar Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasındaki kavgaların partileri iktidardan ettiği örnekleri hatırlattı. Selvi, "sürtüşme AKP'nin başına gelebilecek en büyük musibet olur" dedi.

Abdülkadir Selvi uyardı!

Bakanlar Kurulu'na başkanlık etme tartışmasıyla gündeme gelen Erdoğan-Davutoğlu anlaşmazlığı iktidara yakın gazetecileri de kaygılandırdı. Yenişafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, AKP'nin birliğini koruması gerektiğini belirten uyarılarda bulundu.

"AK Parti’nin başına gelebilecek en büyük musibet ise Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki bir sürtüşme görüntüsü olur. AK Parti’nin koruması gereken en önemli vasfı bu olmalı. Birlik ve bütünlüğünü korumak.Bunu başaramayanların nerede olduğunu görüyoruz"

Adnan Menderes ile Celal Bayar arasında da sürtüşmelerin yaşandığını belirten Selvi, buna karşın beraberliğin muhafaza edildiğini belirtti. Aynı uyumu yakalamayan Adalet Partisi, Doğru Yol ve Anavatan'ın ise iktidardan düştüklerini anlattı.

"Bayar ile Menderes, 10 yıllık DP iktidarı boyunca birlik ve beraberliklerini korudular, vazoyu çatlatmadılar. Aynı şeyi Demirel başaramadı. AP, bölünmeden sonra bir daha tek başına iktidar yüzü görmedi. Özal-Yılmaz kavgası partinin bölünmesine yol açtı. Özal’ın değişimci partisi, bir süre sonra siyaset mezarlığında yerini aldı. Benzer bir süreç DYP’de yaşandı"

Selvi, AKP içinde Erdoğan-Davutoğlu ilişkisine zarar vermeye kalkışanlara bu örnekleri verdi. “ANAP’ın ve DYP’nin akıbetine baktıkları taktirde ne dediğimi iyi anlayacaklar” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # Davutoğlu # Ahmet Davutoğlu # Abdülkadir Selvi # adnan menderes