Sınırda sıcak saatler! Askerler müdahale etti!

Türkiye, Suriye'nin Telabyad kentinden kaçan binlerce Suriyeli için sınır kapısını açtı. Aileler sınırdan girmeye çalışırken kararını değiştiren IŞİD, Suriyelileri durdurdu. Güvenlik güçleri duruma anında müdahale etti.

Sınırda sıcak saatler! Askerler müdahale etti!

Suriye'deki çatışmalardan kaçıp Türkiye'ye geçmek isteyen ve sınırda bekleyen Suriyeli mültecilerin ülkeye girişine izin verildi.

Aileler sınırdan girmeye çalışırken IŞİD kararını değiştirdi ve Suriyelileri durdurdu. Bölgede güvenlik güçleri duruma hemen müdahale etti.

Kent yöneticilerinin askeri yetkililerle yaptığı ortak toplantıda, sınırın diğer tarafına ilişkin son durum ele alındı. Top ve havan mermisi atışlarının Telabyad’daki sivilleri tehdit eder boyuta ulaştığı değerlendirmesi yapıldı.

Binlerce Suriyelinin hayati risk altında olduğuna dair görüşün ardından sığınmacıların Türkiye’ye alınmasına karar verildi.

Bu gelişmenin ardından sınır hattında hazırlıklara başlandı. Sayılarının 3 ile 5 bin arasında olduğu kaydedilen Suriyeliler, Akçakale Sınır Kapısı’ndaki Gümrük sahasında ayrıntılı aramadan geçirildi ve Türkiye’ye alınmaya başladı.

Bölge kaynaklarının verdiği bilgilere göre, daha sonra üç ya da dört aile sınırdan girdi. Sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra gıda takviyesi yapıldı. Ancak geçişler IŞİD'in Tel Abyad'ın batısında sınır kapısını kapamasıyla bir anda kesildi.

Yüzlerce Suriyeli, bu kez doğu tarafına, Akçakale Sınır Kapısı'nın doğusuna gelmeye başladı. Suriyelilerin mayınlı bölgeden geçmeye çalıştığı kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # Türkiye sınırı # suriyeli # telabyad