10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: "Basının özgür olmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, basının özgür olmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini bildirdi.

Ağbaba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

AK Parti'nin altıncı kez uzattığı olağanüstü hali (OHAL), "muhalif kesimleri sindirme aracı" olarak kullandığını savunan Ağbaba, baskının en fazla hissedildiği alanların başında basın yayın kuruluşlarının geldiğini belirtti.

"Darbe girişimi bahane edilerek arka arkaya çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle FETÖ ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan çok sayıda basın yayın kuruluşunun kapatıldığı"nı öne süren Ağbaba, bu durumun OHAL'in sadece FETÖ için ilan edilmediğinin en net göstergesi olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de, 26'sı imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmak üzere 206 gazetecinin tutuklu olduğunu vurgulayan Ağbaba, "Basının özgür olmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez. Bu nedenle, işsiz bırakılan, gerçekleri yazdığı için tutuklanan gazetecilere ilişkin bir duyarlılık yaratarak ülkemizdeki demokrasi ve düşünce özgürlüğü savaşına bir katkı sunabilmek amacıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bir mücadele günü olarak değerlendirilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

# 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü