Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Kuzey Kıbrıs'a müjdemiz olacak''

Türkiye geniş bir heyet ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek. Etkinlikler 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan işte bu temaslara ilişkin konuştu. KKTC parlamentosunda bir müjdeyi açıklayacağını duyurdu. Akıllara ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması için yürütülen çalışmalar geldi. Azerbaycan ve Pakistan'ın adaya resmi temasları dikkat çekmişti. Şimdi tüm gözler Erdoğan'ın "önemli mesajlar vereceğim" dediği 20 Temmuz tarihine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Kuzey Kıbrıs'a müjdemiz olacak''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklama yaptı.

Önce Pakistan ardından Azerbaycan... Son olarak da devletin zirvesinden gelen "müjde" açıklaması. Tüm gözler Doğu Akdeniz'deki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne çevrildi.

KKTC'yi 5 ülkenin tanıyacağı konuşulurken Pakistan'ın Türkiye Büyükelçiliği'nden dikkat çeken bir paylaşım gelmişti. Büyükelçilik ilk kez KKTC'nin resmi adını kullandı. Konsolosluk Ekibi, 11-13 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 3 günlük bir ziyarette bulundu.

Heyecanlandıran bir diğer çıkış ise Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç'tan geldi. Kılıç, "Azerbaycan'dan bir heyet tarihte ilk kez KKTC'yi ziyaret edecek. Bu, dünyaya çok önemli bir mesaj" dedi.

Rum basınında yer alan haberlerde de Türkiye’yle kardeş ülkeler Azerbaycan, Pakistan, Libya, Bangladeş ve Gambiya’nın KKTC’yi tanımaya hazır olduğu belirtildi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Ankara'dan geniş bir heyet adaya çıkarma yapacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklama yaptı. Programa ilişkin bilgileri paylaştı. Bir "müjde" sinyali verdi. Bu müjde için ön çalışmaların da tamamlandığını söyledi:

- Birinci gün parlamentoda milletvekillerine hitabımız olacak, yine KKTC'de gerek müjdesini orada vermek istiyorum güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik.

Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolararası İlişkiler Komitesi Başkanı Seyidov da Azerbaycan ile Türkiye'nin düşüncelerinin aynı istikamette olduğunu söyledi. Türk dünyası hakkındaki ortaklaşan fikirler kapsamında KKTC'yi akıldan çıkarmamak gerektiğini vurgulayan Seyidov, "Türk dünyasının gücüne ve birliğine" dikkat çekti.

# erdoğan # KKTC # Kıbrıs # parlamento # recep tayyip erdoğan # kuzey kıbrıs