Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması: ''Politika faizi enflasyonun üzerinde olacak''

Merkez Bankası 14 Temmuz'da yaptığı Para Politikası Kurulu toplantısının özetini yayımladı. Raporda, politika faizinin güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde oluşturulmaya devam edileceği vurgulandı. Faizleri yüksek oranda sabit tutan Merkez Bankası, "Mevcut duruş sürdürülecek" vurgusu da yaptı.

Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması: ''Politika faizi enflasyonun üzerinde olacak''

Mevcut duruş sürdürülecek. Merkez Bankası yüksek faiz politikasından geri adım atmıyor.

Merkez Bankası, geçen hafta politika faizini sabit bıraktığı Para Politikası Kurulu toplantısının özetini yayınladı.

Açıklamada, Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut duruşun kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

- Enflasyon ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler dikkate alınarak, Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Bu doğrultuda Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiştir.

Merkez Bankası, "Para politikası duruşu, temkinli bir yaklaşımla enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi ve fiyat istikrarı hedefine ulaşılması odağında belirlenecektir." vurgusu yaptı. Merkez, fiyat istikrarı doğrultusunda elindeki tüm araçları kullanmaya devam edeceğini de kaydetti.

"Kurul, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve veri odaklı bir çerçevede almaya devam edecektir" ifadeleri kullandı. Politika faizinin enflasyonun üzerinde oluşturulmaya devam edileceği vurgulandı.

# faiz # Merkez Bankası # Para Politikası Kurulu # politika faizi # Merkez Bankası faiz # Merkez Bankası faiz açıklaması # Merkez Bankası Para Politikası Kurulu