Gözaltına alınan HDP milletvekilleri Osman Baydemir ve Ahmet Yıldırım serbest bırakıldı

4 HDP milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, İmam Taşçıer, Ahmet Yıldırım ve Osman Baydemir gözaltına alındı. Haklarında "Zorla getirme" kararı olan HDP'liler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar. Bu arada Gültan Kışanak ile Sebahat Tuncel'in tahliye talepleri reddedildi

Gözaltına alınan HDP milletvekilleri Osman Baydemir ve Ahmet Yıldırım serbest bırakıldı

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemirgözaltına alındı.

Hakkında zorla getirme kararı olan Adıyaman, sabah saatlerinde İstanbul'daki evinden gözaltına alındı. İstanbul Adliyesine götürülen Adıyaman'ın ifadesi alındıktan sonra yurtdışına çıkma yasağı ile serbest bırakıldı.

İmam Taşçıer ise öğle saatlerinde Diyarbakır'da evinden çıktığı sırada gözaltına alındı. Savcılığın çağrılarına rağmen ifade vermeye gitmeyen Taşçıer, hakkındaki "Zorla getirme" kararı üzerine adliyeye götürüldü. İfade işleminin ardından Taşçıer de serbest bırakıldı.

Daha önce defalarca ifade vermeye çağrılan ancak uymayan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ise KCK davası için gittikleri Diyarbakır Adliyesi'nde gözaltına alındılar. Haklarında "Zorla getirme" kararı olan Baydemir ile Yıldırım da ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan Gültan Kışanak ile Sebahat Tuncel, tahliye talebinde bulundular. Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Kışanak ve Tuncel'in tahliye taleplerini redderek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Terör soruşturmasında tutuklanan bir diğer HDP'li Ahmet Türk ise heyet raporu için sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanenin Türk hakkında hazırlayacağı rapor değerlendirilmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Adli Tıp, sağlık sorunlarının elverişli olmadığına karar verirse Ahmet Türk'ün tahliye edilmesi gündeme gelecek.

ulusalkanal.com.tr

# hdp # gözaltı # osman baydemir # Ahmet Yıldırım