Ensar Vakfı'nda 3 yıl boyunca çocuklar istismar edilmiş

Ensar Vakfı ve KAİMDER’e ait yurtlarda öğrencilere cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan öğretmen Muharrem B.’ye ilgili iddianamede tüyler ürperten ifadeler yer aldı. Muharrem B. üç yıl boyunca çocukları istismar etti; kendini “Erkeklere ilgi duyuyorum, çocuklarla ilişkiye girdim” diye savundu.

Ensar Vakfı'nda 3 yıl boyunca çocuklar istismar edilmiş

10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan 600 yıla yakın hapsi istenen öğretmen Muharrem B. ile ilgili iddianamede kan donduran ifadeler yer aldı. İddianame ile Ensar Vakfı ve KAİMDER’in yurtlarında yaşanan cinsel istismarların 3 yıl boyunca sürdüğü ortaya çıktı.

Muharrem B., 2012-2013 ve 2014'te Ensar Vakfı'na ait yatılı evde 3, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nin pansiyonunda 7 olmak üzere 10 çocuğa cinsel istismarda bulundu.

İddianamede erkek çocuklara yapılan cinsel istismar çocukların ifadeleriyle anlatıldı. Bu ifadeler Adli Tıp Kurumu raporu'nca da doğrulandı. Adli Tıp raporuna göre; 10 çocuktan 6’sında kesin tecavüz saptandı. 3 çocukta zaman geçtiği için tecavüz kesin olarak ispat edilemedi ancak raporda tecavüzün gerçekleşme ihtimalinin kuvvetli olduğu bilgisinin altı çizildi. 1 çocuğunsa tecavüze uğramadığı belirlendi. Ancak iddianamede Ensar Vakfı'nda çalışan öğretmenin o çocuğa da cinsel içerikli filmler izlettiği kaydedildi.

Sınıf öğretmeni Muharrem B. ilk başta cinsel istismarı reddetti. Kendisini, "ev özlemi çeken, gece korkan çocukların zaman zaman yanında yattım" diyerek savundu. Ancak daha sonra suçunu itiraf etti. Muharrem B. 10 yaşından beri erkeklere ilgi duyduğunu, çocuklarla "dayanamayıp ilişkiye girdiğini", tedavi olmak istediğini söyledi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre cinsel istismar, bu yıl ocak ayında bir çocuğun okula gitmek istememesi üzerine ortaya çıktı. Ailesinin ısrarlı soruları üzerine çocuk, kaldığı Ensar Vakfı’na ait evde öğretmen Muharrem B.’nin tecavüzüne uğradığını anlattı. Bunun üzerine harekete geçen savcılık diğer mağdur çocukları tespit etti. Çocuklar, öğretmenin değişik tarihlerde gece odalarına gelerek kendilerine tecavüz ettiğini ve istismarda bulunduğu anlattı. Çocuklar o tarihte, 6’ncı ve 7’nci sınıfta olduklarını ifade etti. 1 çocuğun da porno film izlettirilerek istismara uğradığı ifade edildi.

Ensar Vakfı “kamuoyu nezdinde zarar gördükleri” gerekçesiyle davaya müdahil olma talebinde bulundu. Ensar Vakfı dilekçesinde sanıktan şikâyetçi oldukları da belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# istismar # ensar vakfı # kaimder