Diyanet'ten oruç açıklaması

Sayılı günler kalan Ramazan ayına ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama geldi. Yapılan açıklamada sağlıklı bireylerin oruç tutmasının, Kovid-19'un yayılması bakımından özel bir risk oluşturmadığı ifade edildi.

Diyanet'ten oruç açıklaması

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. İlk oruç 24 Nisan'da tutulacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptığı açıklamada, sağlıklı bireylerin kovid-19 endişesi taşımaması gerektiğini söyledi. Açıklamada, "Alan uzmanlarından alınan bilgilere göre sağlıklı bireylerin oruç tutmaları Kovid-19'un yayılması bakımından özel bir risk oluşturmamaktadır" denildi.

Diyanet, oruç tutmanın bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler meydana getirdiğini de belirtti. Ancak oruç tutmak isteyenlerin doktorlarla istişare etmesi talep edildi.

Diyanet, İslamın sağlığı temel aldığını belirterek Kovid-19 teşhisi konan vatandaşlarının orucunu sonra kaza etmesi gerektiğini vurguladı. Hastalığın orucu ertelemede geçerli bir sebep olduğu ifade edildi.

Sağlık durumları hiçbir şekilde kaza orucunu tutmaya el vermeyenlerin ise her bir gün için fakirlere bir oruç fidyesi ödemesi gerektiği belirtildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Kovid-19'a karşı uyarılarda da bulundu. İftar yemekleri düzenlemekten uzak durulması gerektiği belirtildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, bayram namazına ilşkin de konuştu. Keleş,"koronavirüs nedeniyle bayram namazının ertelenmesi de söz konusu olabilir" dedi.

# koronavirüs # diyanet işleri başkanlığı # ramazan # oruç