Tayyip Erdoğan, Hakan Fidan hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'den milletvekili adayı olmak için istifa eden eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a kırgın olduğunu söyledi. Erdoğan, "Fidan MİT'ten ayrılmamalıydı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasadışı dinleme operasyonunda 54 polisin serbest bırakılmasına da şaşırdığını belirtti.

Tayyip Erdoğan, Hakan Fidan hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, AKP'den milletvekili adayı olmak için MİT Müsteşarlığından istifa eden Hakan Fidan'a kırgın olduğunu söyledi.

"FİDAN'A KIRGINIM"

Erdoğan, "Kanaatlerimizi ifade etmiş olmamıza rağmen istifa edip adaylık söz konusu olmuş ise elbette bir kırgınlık söz konusudur. MİT sıradan bir kurum değildir. Devletin en önemli kurumudur. Devletin Milli İstihbarat Teşkilatı zayıfsa, o devletin ayakta kalması mümkün değildir. Şimdi biz onu böyle bir göreve getirdik. Getiren de benim. Madem öyle, ayrılırken de, eğer müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki kırgınım." dedi.

Erdoğan Meclis'te görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi için "eksiği var, fazlası yok" dedi.

Cumhurbaşkanı'na, yasadışı dinleme soruşturmasında gözaltına alınan 54 polisin daha sonra serbest bırakılması da soruldu. Şaşırdığını belirten Erdoğan, er ya da geç gereğinin yapılacağını belirtti.

Suudi Arabistan gezisine de değinen Erdoğan, Mısır ile ilgili Suudi Arabistan'ın belirleyici olacağını söyledi.

Erdoğan, "Kontrollü bir yumuşama olmazsa, yaşananlardan dolayı sosyal patlama olabilir. Öyle bir durumda da Mısır’da ne istikrar kalır ne de güven! Mısır, 90 milyon nüfusu itibarıyla bizim o bölgede en önemli kardeş ülkemiz. Mısır’ı asla yok farz edemeyiz. Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye; bu üçlü ayak, bölgenin en önemli ülkeleri. Mısır konusunda, en etkin olabilecek olan ülke Suudi Arabistan’dır. Bunu kendileriyle de paylaştım. Eğer burada Suudi Arabistan bir adım atacak olursa, devran tersine dönebilir." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# hakan fidan # tayyip erdoğan