Piyasalarda son durum! Dolar ve Avro ne kadar oldu?

Türk lirası dolar ve avro karşısında değer kazandı. Dolar 6,76, avro ise 7,41 seviyesinden işlem görüyor.

Piyasalarda son durum! Dolar ve Avro ne kadar oldu?

Koronavirüsün yayılma hızı düştü. Bu durum piyasalara olumlu yansıdı. Türk lirası, dolar ve avro karşısında değer kazandı, son 1 buçuk ayın en düşük kur seviyesi görüldü.

Türk lirasının değerini korumak için atılan adımlar sonuç vermeye başladı. Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun sınırlayıcı tedbirleri doların ateşini düşürdü. Türkiye’de salgının kontrol altına alınmaya başlanması da döviz kurlarında gerilemeye sebep oldu.

Ramazan Bayramı tatili öncesi dolar 6 lira 81 kuruş seviyesindeydi. Bayramın son gününde ise salgınla ilgili gelen iyi haberlerin de etkisiyle dolar ve avro, Türk lirası karşısında geriledi. Lira, yüzde 1'den fazla değer kazandı. Dolar, 6 lira 69 kuruşa kadar indi.

Bayramdan sonra ilk mesai gününde ise hafif bir yükseliş yaşandı. Yurt içi piyasalarda dolar 6 lira 76 kuruştan, avro ise 7 lira 41 kuruştan işlem görüyor.

Altın fiyatları da geriledi. Ons bazında altın bin 708 dolar seviyesinde… Gram altının satış fiyatı 371 lira olurken, çeyrek altın 614 liradan işlem görüyor. Cumhuriyet altının değeri ise 2 bin 500 lira.

Borsa ise güne yükselişle başladı. Borsa İstanbul’da “BİST 100” endeksi, bayram tatili sonrası haftanın ilk işlem gününe yüzde 1,64 artışla 104 bin 710 puandan başladı.

# dolar # avro # Türk lirası