Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Almanya'ya tepki

Terör örgütü PKK yandaşları Almanya'da yine sokaklardaydı. Frankfurt'ta PKK flamaları ve Öcalan posterleri ile yürüyüş yapılmasına izin verildi. Almanya yönetiminin bu tutumuna hem Cumhurbaşkanlığı'ndan hem Dışişleri Bakanlığından kınama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Almanya'ya tepki

Terör örgütü PKK yandaşları Almanya'nın Frankfurt şehrinde yürüş ve miting yaptı.

Almanya Türkiye'nin hassasiyetlerini bir kez daha görmezden geldi.

PKK flamaları ve Öcalan posterleri ile yapılan yürüyüşü önce Cumhurbaşkanlığı ardından Dışişleri Bakanlığı kınadı. Merkel yönetiminin yürüyüşe göz yummasına tepki gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'yı ciddiyete davet etti. Kalın, "Türk milletinin seçilmiş temsilcilerinin vatandaşlarımızla buluşmasının tehlikeli olduğunu iddia edip, teröristlere meşru aktör muamelesi yapmanın izahı mümkün değildir. Yapılanlar açıkça teröre destek olmaktır" dedi.

Dışişleri ise duyulan rahatsızlığı dün akşam saatlerinde çağırdığı Alman Büyükelçisine doğrudan iletti. Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada hassasiyetler Büyükelçiliğe iletildi denildi.

Kalın, "Almanya’nın terörist ilan ettiği bir örgütün faaliyetine göz yumması ve yasakladığını duyurduğu sembollerle bayraklara ses çıkarmaması, terörle mücadele açısından son derece düşündürücüdür. Bu samimiyetsiz yaklaşımı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # İbrahim Kalın # almanya # frankfurt