Gültan Kışanak'a 230 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Görevden alındı ardından da tutuklandı. Şimdi de eski Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak için 230 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kışanak, Silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve 41 kez "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılanacak.

Gültan Kışanak'a 230 yıl hapis istemiyle dava açıldı

PKK'ya yardım ettiği gerekçesiyşe görevinden alındı, ardından tutuklandı. DBP'li eski Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında 230 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Yerine kayyum atanan Gültan Kışanak ile ilgili hazırlanan iddianame Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Kışanak için 230 yıl hapis cezası isteniyor.

Kışanak, "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak" ve 41 kez ’Silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından yargılanıyor.

Ayrıca Gütan Kışanak'ın Belediye Başkanı olduğu dönemde PKK'ya birçok yardım yapıldı. Teröristler iş makinelerini kullanarak çukur kazmış, el yapımı patlayıcıları farklı noktalara taşımıştı. Bazı teröristler de belediye işçisi olarak gösterilmiş ve maaşa bağlanmıştı.

Yine aynı Kışanak 2012 yılında BDP Genel Başkan Yardımcısı göreviyle Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lılarla görüşmüştü.

Kışanak, PKK'lılarla selamlaşmış sohbette bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# Diyabakır # Gültan Kışanak