CHP'den referandumun iptali için başvuru

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) mühürsüz oyları geçersiz saymasının yasaya aykırı olduğunu iddia ederek referandumun iptalini isteyen CHP, YSK Başkanı Sadi Güven ile görüştü.

CHP'den referandumun iptali için başvuru

CHP, referandumu tartışmalı hale getirmekle eleştirilen Yüksek Seçim Kurulu’nun kapısını çaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger YSK'ya gelerek yetkililerle görüştü.

Basın mensuplarına açıkla yapan Aksünger şöyle konuştu:

Bugün bizim için önemli bir gün. Şu anda şekil şartı olan itirazlarımızı yapıyoruz. Öğleden sonra dilekçelerimiz buraya ulaşacak. 14.30'ten sonra da itirazlarımızı yapacağız. Bugün aslında bizim nelere itiraz ettiğimizi, teknik anlamda da nelere itiraz ettiğimizi konuştuk. Yüksek Seçim Kurulu mutlaka toplanıp bu konu ile ilgili bir karar verecek. Bizim birinci önceliğimiz, Burada şaibe şüpheleri olan çok önemli konular var ki bunların sonuçlandırılmasına ihtiyaç var.

TEZCAN DA GİDECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da saat 14.30'de seçimlerin iptali için başvuruda bulunacak. Tezcan ise YSK'ya seçimlerin iptal edilmesi için başvuruda bulunacak. Tezcan başvuru gerekçelerini şöyle açıklamıştı: Hayırın kamu vicdanında kazandı. Mühürsüz oyların geçerli sayılması, evet mühürlerinin kullanılması ve gizli sayım yapılmasının seçimleri şaibeli hale getirmiştir. Toplumsal uzlaşma metini olması gereken anayasanın toplumsal yarılma metni haline geldi. Böyle bir tabloda meşruiyet tartışmasını sona erdirecek tek bir karar vardır, YSK tarafından seçimin iptal edilmesidir.

ulusalkanal.com.tr

# chp # ysk # yüksek seçim kurulu # referandum2017