Berkin Elvan soruşturmasının yeni savcısı belli oldu

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi olayından sonra Berkin Elvan soruturmasının yeni savcısı belli oldu. Dosya, Memur Suçları Bürosu Savcısı Rasim Işıkaltın'a verildi. Işıkaltın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a belediye başkanlığı dönemindeki iddialarla ilgili dava açan 3 savcıdan biriydi.

Berkin Elvan soruşturmasının yeni savcısı belli oldu

Berkin Elvan soruşturmasının yeni savcısı belli oldu. Soruşturma dosyası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salioğlu ve Memur Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Oğuzhan Atamtürk Uyar’ın talimatı ile Savcı Rasim Işıkaltın’a verildi.

Işıkaltın, Memur Suçları Bürosu’nda görev yapıyor. Adı ilk olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde açtığı davada gündeme gelmişti. Işıkaltın, Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki iddialarla dava açan 3 savcıdan biriydi. Erdoğan'ın ifadesini de Işıkaltın almıştı.

Savcı Işıkaltın, Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Albayraklarla ilgili iddianameye de imza attı. İddianamede, Erdoğan’ın Başbakan yapılması için bir organizasyon kurulduğu öne sürülmüştü.

Işıkaltın'ın adı son olarak Kabataş olayıyla gündeme geldi. Rasim Işıkaltın, Kabataş’ta Zehra Develioğlu adlı bir kadının saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmanın ilk savcısıydı.

Ortaya çıkan görüntülerde bir kadına saldırı olmadığı belirlenmiş, hükümete yakınlığı ile bilinen Akşam gazetesi "O görüntülerin devamı var" başlığı ile hazırladığı haber ise savcı Işıkaltın tarafından yalanlanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# berkin elvan # cumhuriyet savcısı mehmet selim kiraz