Trump ''Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin!'' dedi: Veto edeceğini söyledi

ABD Başkanı Trump, içinde Türkiye'ye ilişkin kararların da bulunduğu savunma bütçesi tasarısını 'Çin'e yarayacağı' gerekçesiyle veto edeceğini açıkladı. Ancak ABD'deki yaslar gereği Trump'ın veto kararının geçersiz sayılabileceği belirtildi.

Trump ''Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin!'' dedi: Veto edeceğini söyledi

Geçen hafta ABD Senatosu, Kuzey Akım 2 boru hattı projesine ve Türkiye'yi hedef alan Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı'nı oyla kabul etmişti.

Rus S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle Türkiye'ye yaptırımların önünü açan tasarıya ABD Başkanı Donald Trump'tan veto geldi.

Trump, ''En büyük kazananı Çin olacak'' gerekçesiyle Türkiye'yi de ilgilendiren tasarıya tepki gösterdi.

Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ''Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin! Veto edeceğim'' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, söz konusu tasarının sosyal medya şirketlerine yasal güvence sağlayan bir düzenlemenin iptali, ulusal anıtların korunması, 5G için izin ve yurt dışında asker sayısının azaltılması gibi maddeleri içermesi gerektiğini vurguladı.

Tasarı hem Senato'dan hem de Temsilciler Meclisi'nden üçte iki çoğunlukla geçtiği için ABD Başkanı'nın vetosu geçersiz sayılabilecek.

# türkiye # çin # trump # yaptırım # tasarı # veto