ABD'den sonra sadece Türkiye'de

Bozkırın ortasındaki Tuz Gölü’nde roket yarışması yapıldı. Yarışma, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ROKETSAN tarafından Aksaray’da düzenlendi. Programda, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 28 takım, geliştirdikleri roketlerle yarıştı. Türkiye, tüm dünyada bu büyüklükte bir yarışmayı düzenleyen ikinci ülke

Tüm dünyada sadece Amerika’da yapılıyordu. Türkiye bu alanda da gücünü gösterdi. Bozkırın ortasındaki Tuz Gölü’nde roket yarışması başarılı bir şekilde yapıldı ve tamamlandı.

ROKETSAN tarafından Aksaray'da düzenlenen yarışma, 20-23 Eylül’de İstanbul’da Yeni Havalimanı’nda başlayacak olan TEKNOFEST kapsamında yapıldı.

Yarışmayla, gençlerin teknolojiye ilgisini artırmak ve Türkiye'nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan 28 takım, geliştirdikleri roketlerle yarıştı.

Öğrencilerin, uzay teknolojileri alanına ilgilerini arttırarak, kabiliyetlerini geliştirmelerinin de hedeflendiği yarışma, alçak ve yüksek irtifa olmak üzere iki farklı kategoride düzenlendi.

Yarışma sürecinde takımların teknik çalışmaları, dizayn ve algoritmaları içeren raporları akademisyenler ve ROKETSAN uzmanlarından oluşan Danışma Kurulu tarafından değerlendirildi.

Öğrencilerce hazırlanan roketler, gökyüzüne fırlatıldı. Takımlar yarışma komitesinden fırlatma onayı almış roketlerini sorunsuz bir şekilde ateşleyip, rampadan çıkmasını sağlayarak atış yaptı.

Proje Koordinatörü Uğur Arkun, yarışmanın geleceğe yönelik sağlayacağı yararları anlattı.

Yarışlar sonucunda iki kategoride dereceye giren takımların birincilerine 40 bin Türk lirası, ikincilere 30 bin Türk lirası, üçüncülere ise 20 bin Türk lirası para ödülü verildi.

Öte yandan TEKNOFEST İstanbul için geri sayım başladı. Yeni havalimanında düzenlenecek Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali için hazırlıklar sürüyor.

TEKNOFEST İstanbul'da sergilenecek hava araçlarına yer hizmeti verecek ekipmanlar, Atatürk Havalimanı'ndan tırlarla Yeni Havalimanı'na götürüldü.

ulusal.com.tr

# türkiye # Tuz Gölü # roket yarışması