Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verildi. Uzaktan eğitime geçildi. Kreşler ve anaokullarında yüz yüze eğitime devam kararı alındı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şuana kadar yapılan sınavların geçerli olacağını açıkladı. Yeni sınav takvimi ve içerikler gelecek hafta açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okul öncesi eğitimin yüz yüze devam etmesini kararlaştırdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı yazılı açıklamada “Bakanlığımız ile ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir” denildi.

Bu kapsamda okul öncesi eğitim kurumlarında; haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati süreyle aralıksız yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacak. Okulun fiziki imkanları doğrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaları yapılabilecek.

TRT Haber'de açıkalamalar yapan Bakan Selçuk, ikinci online eğitim nasıl olacak, okullar ne zaman açılacak, ertelenen sınavlar ne zaman yapılacak? sorularına yanıt verdi.

Bakan Selçuk, yüzyüze eğitime geçilen döneme kadar yapılan sınavların geçerli olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı, gelecek dönemin nasıl yapılacağının salgının seyrine göre şekillenceğini vurguladı. Stajların da 4 ocak'a kadar ertelendiğini belirtti.

ulusal.com.tr

# milli eğitim bakanlığı # meb # salgın # yüz yüze eğitim # anaokulu