Milyonlarca öğrenci 6 Eylül'de ders başı yapacak

Yüz yüze eğitim için geri sayım başladı. Uzun süredir okullarından uzak kalan öğrenciler 6 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Okullardaki son hazırlıklar da tamamlandı. Kovid-19 önlemlerinin yanı sıra okul güvenliği de üst seviyeye çıkarıldı.

Milyonlarca öğrenci 6 Eylül'de ders başı yapacak

18 milyondan fazla öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmenin heyecanla beklediği gün yaklaşıyor.

Hem öğrenciler hem de öğretmenler, 6 EylülPazartesi günü okullarına kavuşacak. Yurt genelinde tüm okullarda hazırlıklar tamamlandı.

Öğrenciler okula maskeyle girecek. Belirli zaman aralıklarında maske değiştirilecek. Yakın temasın gerektiği durumlarda maskeyle birlikte yüz koruyucu da kullanılacak.

Velilerin bu süreçte mümkün olduğu kadar okul bahçesi ve okul içerisine girişlerine izin verilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı aşısız personele PCR testi zorunluluğu getirmişti. Önlemler kapsamında öğretmen ve okul çalışanlarından aşı olmayanlara haftada 2 kez PCR testi yapılacak.

Ders aralarında camlar ve kapılar tamamen açılarak sınıflar hava akımı yaratacak şekilde en az 10 dakika süre ile havalandırılacak. Ortak alanlarda sosyal mesafe kuralına da dikkat edilecek.

Okullarda hijyen kuralı da olmazsa olmazların başında gelecek. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer okul çalışanlarının el hijyeni için sabun gibi hijyen ürünleri okul tarafından sağlanacak.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı okul ve çevrelerinde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Çok sayıda güvenlik görevlisi okulların güvenliğinden sorumlu olacak.

# öğrenci # okullar ne zaman açılacak # kovid # pazartesi # 6 eylül