Hüsniye annenin sevinci

HDP, PKK'ya eleman kazandırıyor. Ortaokul, Lise çağlarında kandırılan çocuklarımız HDP Diyarbakır il binasına adım attıktan sonra PKK/PYD saflarına katılıyor. Onlardan biri de Mekkiye Kaya. Yaklaşık 5 yıl önce lise 9. sınıf sıralarından koparılıp Suriye'ye götürüldü. Şimdi ise 2020'ye ailesiyle birlikte girecek çünkü bölücü terör örgütünün elinden kaçtı. Ölümü yerine ailesini seçen Mekkiye Kaya, PKK saflarına nasıl katıldığını ve nasıl kaçtığını bütün çıplaklığı ile anlattı...

Hüsniye annenin sevinci

Ağlıyor ama mutluluktan. Çünkü 5 yıl önce kandırılıp dağa götürülen evladına yeniden kavuştu.

Hüsniye Kaya, Diyarbakır'da PKK'ya karşı başlatılan eylemi duyunca hiç tereddüt etmeden katılmaya karar verdi. Aylardır çadırda bekledi. Sonunda kızına kavuştu.

5 yıl önce 14 yaşındayken kandırılarak PKK saflarına katılan Mekkiye Kaya, teröristlerin elinden kaçıp geldiği için çok mutlu. PKKlıların "Türk askeri size zarar verir" sözlerine o hiç inanmadı ve Türkiye'ye döndü.

Mekkiye Kaya, Cumhuriyet Savcısına PYD/PKK'ya nasıl katıldığını ayrıntılı anlattı. İfadeleriyle HDP'nin PKK'nın siyasal kolu olduğunu gözler önüne serdi.

Mekkiye Kaya, 4.5 yıl boyunca PKK/PYD kapmlarında kaldı. Çatışmalara katılmadığını ve pişman olduğunu ifade eden Mekkiye Kaya, terör örgütünden kaçış sürecisini de anlattı

Anne Hüsniye Kaya kızına kavuştuğu için çok mutlu. Onu yanından bir an olsun ayırmıyor.

5 yıl sonra kızını yeniden gören baba önce şaşırdı, sonra kızına sarıldı. Acı günler artık onlar için geride kaldı.

"Ölümü değil ailemi seçtim" diyen Mekkiye Kaya'nın yeni yıl dileği, bir işe girmek ve ailesine yardımcı olmak.

ulusal.com.tr

# pkk # diyarbakır # diyarbakır anneleri # Hüsniye Kaya