Serj Sarkisyan'dan Türkiye'ye 'Dağlık Karabağ' tehdidi

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan-Ermenistan hattında çatışmaların tırmanması durumunda Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını tanıma tehdidinde bulundu. Azerbaycan'ı "eşi görülmemiş bir provakasyon yapmakla" suçlayan Sarkisyan, Türkiye'nin tutumuna da tepki gösterdi.

Serj Sarkisyan'dan Türkiye'ye 'Dağlık Karabağ' tehdidi

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmaların şiddetlenmesi durumunda Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını tanıyacaklarını söyledi.

Bölgedeki çatışmaları değerlendiren Sarkisyan, "bölgedeki mücadele şiddetli bir şekilde devam ederse Karabağ’ın bağımsızlığını tanırız" dedi.

Azerbaycan'ı sınır hattında "eşi görülmemiş bir provakasyon yapmakla" suçlayan Sarkisyan, çözüm için görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Sarkisyan, Türkiye'nin tutumuna da tepki gösterdi. "Türkiye, Karabağ’daki çözüm sürecinden tamamen uzak durmalı. Uluslararası toplum Karabağ’da güç kullanımını tartışırken, Azerbaycan’a dolaylı olarak desteğini açıklayan tek ülke Türkiye oldu" dedi.

Cephe hattındaki çatışmalarla ilgili bir açıklama da Moskova'dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavroz, Türkiye'yi tek taraflı davranmakla suçladı.

İran ise Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan askeri çatışma konusunda "tarafsız" olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # dağlık karabağ # serj sarkisyan