Cumhuriyet Gazetesi'nin "SBK Uçağı Kimleri Uçurdu?" haberine İçişleri Bakanlığından yanıt

Cumhuriyet Gazetesi'nde çıkan "SBK Uçağı Kimleri Uçurdu?" haberine İçişleri Bakanlığı tarafından yanıt niteliğinde açıklama yapıldı. İddiaların somut kanıtı bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturulması gayreti içine girilmiştir" denildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin "SBK Uçağı Kimleri Uçurdu?" haberine İçişleri Bakanlığından yanıt

Cumhuriyet Gazetesi'nde çıkan haberde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sezgin Baran Korkmaz'a ait uçağı taksi gibi kullandığı iddia edildi. "Soylu, SBK Uçağı ile kaç kez uçtu" diye soruldu. Yanıt İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Yapılan açıklamada, "Kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik bir haberdir" denildi.

Söz konusu uçak kiralama hadisesinin, Ankara'da bir sivil havacılık şirketinden ücreti karşılığında olduğu belirtildi. Ayrıca kiralamanın faturası ekte verildi.

Uçak kiralama şirketlerinin o an müsait olmaması durumunda, başka bir şirketten ikincil kiralama yapılabildiği belirtildi.

Açıklamada, toplam 12 buçuk saatlik yurt içi uçuş gerçekleşmiştiği ifade edildi. Hizmetin karşılandığı ve ödemenin yapıldığı tek kurumun Söğüt Havacılık A.Ş. olduğu vurgulandı.

Açıklamanın sonunda "Daha önce Sözcü'de yer alan, şimdi de Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan haberin hangi amaca hizmet ettiği bellidir" denildi. "İftira kampanyasının bir bölümü olarak bu haberlere karşı, hukuki hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadesi yer aldı.

# içişleri bakanlığı # süleyman soylu # cumhuriyet gazetesi # uçak # sbk # kamuoyu