Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ortak bildiri yayımladı

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirlerle ilgili ortak açıklama yaptı. Üç konfederasyon zorunlu üretimler hariç en az 15 süreyle tüm işlerin durdurulması gerektiğini bildirdi. Bu süreçte işten çıkartmaların da yasaklanması istendi. Ayrıca işlerin durdurulmasının yol açacağı gelir kaybına karşı da işsizlik sigortası fonu kaynaklarının devreye sokulması talep edildi.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ortak bildiri yayımladı

Üç işçi konfederasyonu bir araya geldi. Çalışma yaşamına ilişkin işçilerin taleplerini sıraladı. Konfederasyonlar, radikal bir talebi gündeme getirdi. Ortak açıklamada salgının yayılmasına karşı zorunlu üretimler hariç tüm işlerin durdurulması gerektiğini belirtildi...

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında çalışma hayatında alınacak tedbirlerle ilgili ortak açıklama yaptı. Açıklamada çalışma hayatında alınacak önlemlerin hem salgının yayılmasını engellemek hem de emekçilerin işini korumak açısından gerekli olduğu vurgulandı.

Konfederasyonlar, hükümetin değerlendirmesi üzerine taleplerini üç maddede sıraladı. Buna göre, salgınla mücadele sürecinde işsizlik dalgasına yol açmaması için işten çıkartmalar yasaklanmalı.

Zorunlu, acil hizmet üretimi haricinde en az 15 gün süreyle, bütün işlerin durdurulması da talepler arasında yer aldı.

Üç konfederasyon, işten çıkarılmaların ve işlerin durdurulmasının yol açacağı gelir kaybına karşı da önerilerini sundu. Bu kapsamda İşsizlik Sigortası Fonu’nun devreye sokulması talep edildi.

Konfederasyonlar işten çıkarılmaların izlenmesi için “Üçlü Danışma Kurulu” mekanizması kurulmasını istedi. Bu kurulun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde olması gerektiği de bildirildi.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # türkiş # disk # hakiş