Lokanta ve eğlence mekanları zor durumda

Koronavirüs salgını ekonomik olarak en çok lokanta, kafe ve eğlence mekanlarını vurdu. Eğlence mekanları 11 aydır hiç açılmazken, yeme-içme mekanları da sadece birkaç ay açık kaldı. On binlerce işletme ve çalışanları borç batağında ve acil çözüm bekliyor.

Lokanta ve eğlence mekanları zor durumda

Haber-Kamera: Güçlü Çezik

Esnafın salgın ile ekonomik mücadelesi sürüyor. Çoğunun iş yeri kapandı. Türkiye'de on binlerce lokanta, kafe, içkili ve içkisiz mekan kapalı. İşletmeciler ve çalışanlar çaresiz. Aydın esnafının durumu da aynı.

Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan, kent esnafının durumunu anlattı.

Lokanta ve benzeri yemekli mekanlar yıl boyunca yalnızca birkaç ay açık kaldı. Alınan salgın önlemlerine hak veriyorlar. Ama ekonomik olarak çaresiz durumdalar. Borcu borçla kapatıyorlar.

Bazıları paket servis ile ayakta kalmaya çalışıyor. Ama yetmiyor.

İçkili restoran ve bar gibi mekanlar ise 11 aydır hiç açılmadı. Buna rağmen vergi ve kira ödemeleri devam ediyor. Onlar da esnaf. Onlar da istihdama katkı sağlıyor. Tek farkları içki ruhsatları. Ama durumları içler acısı.

Salgının başından beri kapalı oldukları halde tütün ve alkollü içki vergisi de ertelenmedi.

AVM ve toplu taşıtlarda olduğu gibi HES Kodu ve hijyen önlemleriyle yeniden hizmet vermek istiyorlar. Hükümetten acil destek bekliyorlar.

# pandemi # iş yeri # koronavirüs # avm # istihdam # hükümet # esnaf # salgın # lokanta # esnaf salgın # koronavirüs salgını # hes kodu # eğlence mekanı # işletme # kafeler ne zaman açılacak # eğlence mekanları # salgın önlemleri # lokantalar ne zaman açılacak