CIA Başkanı Mike Pompeo, Ankara'ya geldi

ABD Başkanı Donald Trump göreve geldikten sonra Amerika'dan Türkiye'ye ilk üst düzey ziyaret yapıldı. CIA Direktörü Mike Pompeo Ankara'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Temaslarda, Rakka operasyonu, Washington'un terör örgütü PYD'ye desteği ve FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iadesi gündeme geldi

CIA Başkanı Mike Pompeo, Ankara'ya geldi

Türk Ordusu Amerikan-İsrail koridorunu bölen Fırat Kalkanı Harekatı'nı yürütürken Washington'dan Ankara'ya önemli bir ziyaret yapıldı.

CIA Direktörü Mike Pompeo, üst düzey temaslarda bulunmak üzere bugün Türkiye'ye geldi.

Pompeo'nun gelişine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'in önceki gece yaptığı telefon görüşmesinde karar verildi.

Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yapan CIA direktörünün ilk durağı Amerikan'nın Ankara Büyükelçiliği oldu. Büyükelçilikte 1 Saat 15 dakika süren temasların ardından Pompeo, MİT Müsteşarlığında Hakan Fidan ile görüştü.

Görüşmenin ardından temaslarına Beştepe Sarayı'nda devam eden Pompeo, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında Türk yetkililerle, Rakka operasyonu konusunda istişareler yapıldı. Ankara, operasyonda PKK'nın Suriye kolu PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin değil Özgür Suriye Ordusu’nun yer almasını istiyor.

Görüşmelerde, Washington'un PYD'ye verdiği askeri ve lojistik desteğe de son verilmesi istendi. Amerika, son olarak geçen hafta terör örgütüne zırhlı araçlar vermişti.

Amerika'nın Pensilvanya kentinde yaşayan FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iadesi de görüşmelerde ele alınan konular arasında.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # cia # Mike Pompeo