Talat Paşa Komitesi, Perinçek-İsviçre kararının ardından ilk toplantısını yaptı

Talat Paşa Komitesi, Perinçek-İsviçre kararının ardından ilk toplantısını yaptı. Gündem, sözde soykırım yasaları çıkaran ülkelerin yasaları geri çekmesi için çalışmalar yürütülmesi ve Kıbrıs müzakereleri oldu.

Talat Paşa Komitesi üyeleri, Türkiye'yi yakından ilgilendiren konuları İstanbul'da düzenlediği bir toplantıda masaya yatırdı.

Toplantının gündemi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Holokost ile 1915 olaylarını birbirinden ayırına Perinçek-İsviçre kararı sonra atılması planlanan adımlar ve devam eden Kıbrıs müzakereleriydi.

Açılış konuşmasını Talatpaşa Komitesi Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in yaptığı , toplantıda Profesör Doktor Esin Ergin, araştırma görevilisi Mehmet Perinçek ve Emekli Kurmay Albay Ömer Lütfi Taşçıoğlu, birer sunum yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ve gazeteci Nevval Sevindi de toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Toplantıda soykırım yalanı ile mücadele için yeni görevlendirilmeler yapılmasına ve Kıbrıs müzakerelerini yakından takip edilmesi için komisyon kurulması kararları alındı.

HABER: DENİZ ADALI KAMERA: ŞENGÜL DERİN- BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

# talat paşa komitesi