Facebook Türkiye'ye temsilci atayacak

Sosyal medya platformu Facebook, Türkiye’ye temsilcilik atama kararı verdiğini duyurdu. Bazı sosyal sosyal medya sağlayıcılarından henüz bu konuda adım atılmadı. Ancak onlar için reklam yasağı devreye giriyor. Temsilcilik açmayı kabul etmeyen sosyal medya şirketleri, reklam cezasının ardından da internet sitelerine erişimi zorlaştıracak “bant daraltma” yaptırımı ile karşılaşacak.

Facebook Türkiye'ye temsilci atayacak

Sosyal medya platformu Facebook, Türkiye’ye temsilcilik atama kararı verdiğini duyurdu.

Facebook’tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. “Aldığımız karar, Facebook Topluluk Standartları'nı ya da devlet kurumları tarafından yapılan içerik kaldırma taleplerinin incelenme süreçlerini değiştirmiyor. Dolayısıyla bu ilkelere uygun olmayacak bir şekilde hareket etmemiz için ısrar edilmesi halinde temsilcimizi geri çekeceğimizi belirtmek isteriz.” İfadelerine yer verildi.

1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren Sosyal Medya Yasası’nın öngördüğü düzenleme uyarınca, bugüne kadar birçok sosyal medya sağlayıcı Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul etti. Ancak henüz bu konuda adım atmayanlar var. Onlar için de reklam yasağı kapıda.

Bugüne kadar temsilcilik açmayı kabul etmeyen şirketlere yaptırımların ilk adımında 10 milyon lira, ikinci adımında 30 milyon lira olmak üzere, toplamda 40 milyon lira ceza kesildi. Sıra reklam yasağına geldi.

Şirketlere, 19 Ocak Salı günü reklam yasağı uygulamasının başlaması için tanınan sürenin dolduğu bildirilecek. Konu ile ilgili şirketler eğer adım atmazsa bundan sonra Türkiye’de reklam alamayacak.

Reklam cezasının ardından da şirketler, internet sitelerine erişimi zorlaştıracak “bant daraltma” yaptırımı ile karşılaşacak.

Verilen para cezalarının ardından Rus VKontakte, YouTube, Çinli TikTok, Linkedin ve Dailymotion Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul eden sosyal medya şirketleri olmuştu.

# türkiye # sosyal medya # facebook # ınstagram # Ömer Fatih Sayan # temsilcilik