TEOG'un yerine hangi sistem gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “TEOG kaldırılmalı” çıkışının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Bakanlığın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavının kaldırılmasının ardından ikamete dayalı yerleştirme sistemi üzerinde durduğu öğrenildi

TEOG'un yerine hangi sistem gelecek?

Temel Eğitimlerden Ortaöğretime Geçiş sınavın kaldırılması konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım mutabık kaldı. Gözler, Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi.

Öğretmenler, öğrenciler ve veliler bakanlığın nasıl bir sistem hazırlayacağını merakla bekliyor.

Haber Türk'ün haberine göre bakanlık, adrese dayalı sistem üzerine duruyor. Habere göre, öğrencilerin, ikametgâhına göre okullara yerleştirilmesi gündemde. Bu sistemle öğrenciler, yerleşim alanına en yakın okulda eğitim öğretim alacak. Ancak özel ve yabancı liselerin öğrencileri MEB kontrolünde yapılacak sınavla alabileceği de söyleniyor.

Bu planın Milli Eğitim Bakanlığının 2017 Performans Raporu’nda yer aldığı da kaydedildi. Bakanlığın projeyi olgunlaştıramadığı için duyurusunu yapmadığı belirtildi.

Bakanlığın tartıştığı sisteme göre, spor, kültür ve sosyal etkinlikler için de bir notlama sistemi üzerinde çalışılıyor.

Yeni sisteme ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, liselere sınavsız geçiş olacağını söyledi. Önceden ilan edilen Kasım ayındaki TEOG sınavının da yapılıp yapılmayacağına ilişkin duyuru yapacaklarını belirten Tekin, açıklamanın Çarşamba günü olacağını ifade etti.

ulusal.com.tr

# cumhurbaşkanı # teog