İyi Parti'de istifa depremi

İyi Parti’nin CHP, HDP ve Saadet Partisi ile ortak anayasa çalışması peş peşe istifaları getirdi. Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un ardından partinin kurucularından eski Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer de istifa ettiğini açıkladı. Ankara ve Kırıkkale teşkilatlarından da istifa haberleri ardı ardına geldi. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, partide eksen kayması olduğunu düşünen başka teşkilatlar da istifaya hazırlanıyor.

İyi Parti'de istifa depremi

HDP, CHP ve Saadet Partisi ile 2018’de bölücü bir anayasa çalışması yapan İyi Parti’de kriz büyüdü. Parti kurucularında istifa haberleri peş peşe geldi. Bazı il, ilçe örgütlerinin de istifaya hazırlandığı belirtildi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un ardından İyi Parti'de bir istifa açıklaması da eski Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer'den geldi.

Temizer, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e en yakın isimler arasındaydı. Temizer, Antalya Milletvekili Tuba Çokal’ın “Türk milliyetçileri dışlanıyor” diyerek sunduğu istifasının ardından Akşener’in görevlendirmesiyle Antalya il başkanı oldu.

İyi Parti'deki HDP ve FETÖ tartışmaları teşkilatları da rahatsız etti. Teşkilatlardan ilk istifa haberi de Ankara ve Kırıkkale’den geldi. Ankara Çankaya ilçesinden bazı üyeler istifasını sosyal medyadan duyurdu. Kırıkkale’den de Zeynep Samur isimli İyi Parti yöneticisi istifa etti.

Ulusal Kanal'ın İyi Partili kaynaklarından edindiği bilgilere göre, istifaların arkası gelecek. Düzce’de de partinin kurucuları arasında yer alan çok sayıda ismin istifaya hazırlandığı öğrenildi. Teşkilatların genel merkezin son yıllarda aldığı karar ve tutumlardan rahatsız olduğu ifade edilerek, bu istifa dalgasının diğer il ve içlere de yayılacağı kaydedildi.

Öte yandan partisinden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’dan da yeni açıklamalar geldi. Özdağ ihraç kararını yargıya taşıyacağını ifade etti.

Ümit Özdağ'ın ihracının ardından İyi Parti lideri Meral Akşener'in 15 Kasım 2016'da attığı tivit yeniden gündem oldu. Akşener tivitinde, Ümit Özdağ'ı MHP'den ihraç etmesi nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösteren ifadeler kullanmıştı.

ulusal.com.tr

# chp # fetö # hdp # İyi Parti # ulusal kanal # türk # saadet partisi # özdağ # koncuk