Öksüz de o listede

Türkiye'nin Almanya'dan iadesini istediği 136 kişilik listede FETÖ imamı Adil Öksüz'ün olduğu ortaya çıktı. Öksüz'ün Almanya'da bir hücre evinde saklandığı belirtiliyor.

Türkiye'nin Almanya'dan istediği FETÖ üyelerinin isimleri ortaya çıktı. O isimler arasında Adil Öksüz, Zekeriya Öz ve Mehmet Yalınalp de bulunuyor

Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri arasından en çok Almanya'dan teröristlerin iadesini istedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Alman Şansölye Angela Merkel'e 136 kişilik bir liste verdi. FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yaşadığı Amerika'dan da onlarca iade talebinde bulundu. Sadece Gülen'in 7 kez iadesi talep edildi. Ancak buna rağmen her iki ülke de Türkiye'nin iade taleplerini karşılamadı.

Firari teröristlerin iadesi, geçtiğimiz günlerde Amerika ve Almanya'da temaslarda bulunan Erdoğan'ın da en önemli gündem maddeleri arasındaydı. Erdoğan'ın, Almanya'ya 136, ABD'ye ise 20'yi aşkın ismi bildirdiği belirtildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; Almanya'ya verilen listede dikkat çekici isimler yer alıyor. Bunlardan birisi 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nden yöneten FETÖ'nün firari TSK imamı Adil Öksüz. Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Akıncı Üssü yakınlarında yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan ve kayıplara karışan Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddia ediliyor. Öksüz'ün Almanya'nın başkenti Berlin'de bir hücre evinde saklandığı belirtiliyor.

Almanya listesinde ayrıca örgütün 2 numarası olarak gösterilen Abdullah Aymaz ile Mustafa Özcan da bulunuyor. Eski FETÖ'cü savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın da iadesi istenen isimlerden olduğu kaydedildi.

Almanya'dan sığınma talebinde bulunan firari general Mehmet Yalınalp'in de 136 kişilik listenin içerisinde olduğu öğrenildi. Yine Almanya'da görev yaparken ihraç edilen FETÖ'nün eski NATO subayı Muhittin İstanbulluoğlu da iade listesinde bulunuyor.

ulusal.com.tr

# fetö # almanya # öksüz