Yasin Börü davasında karar

Diyarbakır'da teröristler tarafından katledilen Yasin Börü Davası'nda karar çıktı. 15 sanık, "canavarca hisle veya eziyet ederek çocuğu öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yasin Börü davasında karar

15 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz 2014 yılında HDP'nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim Olaylarında hunharca katledilmişti.

Daha 16 yaşında olan Yasin Börü, saldırıya uğradıktan sonra kaçarak bir binaya sığınmıştı, teröristler O'nu binanın üçüncü katından sokağa atmış, araçla üzerinden geçmişti.

Yasin Börü'nün öldürülmesi davasında kararını açıkladı. 15 sanık, "canavarca hisle veya eziyet ederek çocuğu öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay tarihinde 18 yaşından küçük 3 kişi ise 23'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. 1 sanık beraat etti, 6 sanığın dosyası ayrıldı.

Mahkeme, davada 24 Nisan 2017'de hükmünü açıklamış ancak dosya temyiz üzerine Yargıtay'a gönderilmişti.

Yargıtay, "canavarca hislerle ve eziyet ederek kasten öldürmek" suçundan ceza verilen 24 sanık ile beraat alan bir sanık hakkındaki kararı bozmuştu.

Bozma kararının gerekçesi olarak Börü'nün olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu, 24 sanığın bu suçu çocuğa karşı işlediğinin değerlendirilmesi gerektiği ifade edilmişti.

# kobani # diyarbakır # terör # yargıtay # gündem # müebbet hapis # müebbet hapis cezası # Yasin Börü davası