John Bass'tan Türkiye açıklaması

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Suriye’deki gelişmelerle ilgili konuştu. Bass, Suriye’de sınır bölgesini kontrol eden grubun IŞİD’le mücadele etmesi gerektiğini söyledi. ABD Büyükelçisi, IŞİD’in kayıplarının önemli bir bölümünü Türkiye’den yaptığı kaçakçılıkla kapattığını söyledi.

John Bass'tan Türkiye açıklaması

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ülkesinin 239'uncu Bağımsızlık Günü nedeniyle resepsiyon düzenledi. Bu resepsiyonda konuşan Bass, Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Büyükelçi, ABD açısından Suriye-Türkiye arasındaki sınırın önemli olduğunu belirtti. Bass, "Bizim açımızdan çok önemli olan bir şey var o da Suriye’de sınır bölgesini kim kontrol ediyorsa birincisi IŞİD’le mücadele etmeli ve IŞİD’in o bölgeyi kontrol etmesini engellemeli. IŞİD’in sınırdaki varlığı Türk hükümetinin yoğun çabalarına rağmen IŞİD’in kayıplarının önemli bir bölümünü Türkiye’den kaçakçılıkla kapatmasını sağlıyor." dedi.

İkinci önemli ilkelerinin "Demokratik ve toprak bütünlüğü korunmuş bir Suriye" olduğunu ifade eden Bass, bölge vatandaşlarının evlerine dönmelerine izin verilmesi gerektiğini söyledi. Bass, "ABD yönetimi ve Türkiye hükümetinin bu ilkelere çok tutarlı bir bakışı var. Bu konudaki beklentilerimizi PYD’ye iletmekte çok netiz. Son zamanlarda PYD’nin IŞİD’i çıkardığı bölgede bunlara bağlı kalması noktasında bu beklentileri iletmekte çok netiz." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # ışid # suriye # John Bass