Fikret Otyam'a veda

89 yaşında yaşamını yitiren ressam, gazeteci- yazar ve 40 yıllık Aydınlıkçı Fikret Otyam için ikinci tören Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlendi. Törene başta Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Törende Konuşan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, “O’nu ancak efsanelerin, masalların içinde anlatabiliriz” dedi. Otyam'ın cenazesi törenin ardından defin işlemi için Hacı Bektaş’a uğurlandı.

Büyük usta son yolculuğuna uğurlanıyor. 89 yaşında yaşamını yitiren Aydınlık Gazetesi yazarı, gazeteci-yazar-ressam Fikret Otyam için ikinci tören Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törene, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Törende konuşan Vatan Partisi Lideri Perinçek, partisinin üyesi olan Fikret Otyam'ı anlattı.

Üzüntüsünü belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da “Acıyı, kederi, hüznü onun fotoğraflarıyla, onun kalemiyle öğrendik" dedi.

Otyam için düzenlenen tören, sanatçıların Pir Sultan Abdal deyişleriyle sona erdi. Otyam’ın naaşı törenin ardından vasiyeti üzerine Nevşehir Hacı Bektaş’a uğurlanarak burada toprağa verildi

Haber: Cem Bayan

Kamera: Uğur Marangoz- Mehmet Ali Gülseven

ulusalkanal.com.tr

# Fikret Otyam