Ünlü doktor 'Kolsuz Agop' Agop Kotoğyan hayatını kaybetti

Ünlü cilt uzmanı Profosör Doktor Agop Kotoğyan, nam-ı diğer "Kolsuz Agop" hayatını kaybetti. Gümüş atölyesinde çalışırken kolunu pres makinesine kaptırdığı için kolsuz lakabıyla anıldı.Uzun süredir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören ünlü Profosör 79 yaşında hayata veda etti.

Ünlü doktor 'Kolsuz Agop' Agop Kotoğyan hayatını kaybetti

Efsane doktor "Kolsuz Agop" hayatını kaybetti.

Biz onu "Kolsuz Agop" lakabıyla tanıdık.Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli cilt uzmanlarından biriydi Profesör Agop Kotoğyan.

Gümüş atölyesinde çalışırken kolunu pres makinesine kaptırdı, doktorlar yaşamaz dedi, günlerce komada kaldı. Bu kazada bir kolunu kaybettiği için 'Kolsuz Agop' olarak bilindi.

Tek koluyla 2 yıl içinde tüm bu işleri kimseden yardım almadan tek başına yaptı. Profesör Agop Kotoğyan, bir çok ülkenin üniversitesinden teklif almasına rağmen Türkiye'de yaşamına devam etti.

Neden yurtdışına gitmedin diyenlere, "Bir ülkeyi sevmek demek, bu topraklarda geçirdiğin güzel ve iyi günleri sevmek demek değildir. İyi günde ve kötü günde burada olmak, vatanın yanında kalmak demektir yurt sevgisi."diye cevap verdi.

Uzun süredir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Profosör 79 yaşında hayata veda etti.

Ünlü cerrahın eşi Suzan Kotoğyan "Cumartesi günü Şişli’deki evimizin önünden bir tören olacak ardından toprağa vereceğiz" dedi.

ulusal.com.tr

# twitter # selina doğan # Kolsuz Agop