ABD fonluyor LGBTİ sahaya iniyor

Boğaziçi olaylarında özellikle öne çıkarılan LGBTİ, ABD tarafından fonlanıyor. Rusya'da bazı LGBTİ dernekleri, “yabancı devletlere çalışan ajanlar” olarak ilan edildi. ABD, LGBTİ ilişkisi ile ilgili dikkat çeken bir habere imza atan Yenişafak Gazetesi, ABD’nin yeni başkanı Biden’ın “Tüm dünyada LGBT haklarının koruyucusu olacağız” sözlerine dikkat çekti. Haberde, ABD destekli oluşumun kitlesel eylemler planladığı aktarıldı.

ABD fonluyor LGBTİ sahaya iniyor

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör bahane edildi. Olayların fitili ateşlendi. Gösterilerde LGBTİ özellikle öne çıktı. Amerika ise sokakları karıştıracak eylemler için kolları sıvadı. LGBT’liler öne fonlandı, sonra da sahaya sürüldü, fonlandı.

Tüm dünyada LGBTİ derneklerini etki ajanı olarak kullanan ABD, bu iş için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkedeki lobilere milyonlarca dolar akıtıyor. Bazı ülkeler AB ve ABD’nin Truva atlarına dönüşen LGBTİ yapılanmalarına karşı önlemler alıyor. Rusya’nın bazı LGBTİ derneklerini yabancı ülkelere hizmet ettiği gerekçesiyle kapattığı biliniyor.

St. Petersburg’daki bir bölge mahkemesi, yurtdışından fonlanan “Coming Out” adlı LGBTİ örgütünün yabancı devletler için ajanlık faaliyeti yürüttüğüne hükmetmişti. Rusya’nın bazı LGBTİ derneklerini, “yabancı devletlere çalışan ajanlar” olarak ilan edişi ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’in “Tüm dünyada LGBTİ haklarının koruyucusu olacağız” sözleriyle anlam kazandı.

Türkiye’de LGBTİ tartışmalarının yaşandığı dönemde ABD’den yeni bir adım geldi. Biden, LGBTİ’lere geçit vermeyen ülkelere ekonomik yaptırımlar uygulanmasını öngören bir muhtıra imzaladı. Biden, ABD’nin dış misyonlarından, bulundukları ülkelerdeki LGBTİ karşıtı politikalarla daha sıkı mücadele etmelerini istedi. Bu hamle Washington’la LGBTİ lobisi arasındaki bağı bir kez daha gözler önüne serdi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; ABD küresel korumaya almak istediği LGBTİ lobilerine her yıl milyonlarca dolar akıtıyor. Sadece 2016, 2017 ve 2018 yıllarında LGBTİ derneklerine yardım adı altında aktarılan para yaklaşık 25 milyon dolar. LGBTİ kuruluşları, aldıkları paranın hakkını, bulundukları ülkelerde ABD’nin etki ajanı gibi çalışarak veriyor. Eşcinsellerin dünyanın dört bir yanında çıkan toplumsal olaylarda, ABD’nin resmi görüşlerine paralel olarak ön saflarda yer aldıkları görülüyor.

Haberde ABD tarafından fonlanan LGBTİ oluşumlarının hedefinin Türkiye'de sokak eylemlerini yaygınlaştırmak olduğu belirtiyor. Türkiye'de tepki çeken ABD fonları zaman zaman gündeme geliyor.

ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan fonlamalara dair İçişleri Bakanlığı da dikkat çeken bir rapor yayımlamıştı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara'daki bir LGBT derneğine 22 milyon dolar yardım yaptığını duyurulmuştu.

# abd # rusya # amerika # protesto # eylem # Biden # boğaziçi # rektör # gösteri # abd büyükelçiliği # kışkırtma # yenişafak # Boğaziçi olayları # ajan # provokasyon # Biden ABD # lgbti # yenişafak gazetesi