Singapur’da sosyal mesafeyi robotlar denetliyor

Salgınla mücadelede önleyici tedbirlerin daha etkili kullanılmasında teknolojiye büyük görevler düşüyor. Bu kapsamda daha çok teknoloji fuarlarında görmeye alışık olduğumuz robotlar, günlük hayatımıza girmeye başladı. Singapur’da parklarda gezen robot köpekler, sosyal mesafeyi denetliyor.

Singapur’da sosyal mesafeyi robotlar denetliyor

Dünyanın Kovid19 ile mücadelesi, hükümetlere, yeni nesil teknolojilerini test etme imkanı da hazırladı. Yapay zeka, özellikle kamusal sağlık hizmetlerinde daha etkili kullanılır hale geldi. Önleyici ve koruyucu görevler verilen robotlar, aramızda dolaşıp bizlerden kurallara uymamızı istiyor.

Salgınla mücadelede onları önce Çin’de gördük… Saatte 15 bin metrekare alanı ilaçlayabilen salgın karşıtı robotlar, Çin’de kamusal alanların dezenfekte edilmesinde kullanıldı.

Singapur’da ise parklarda devriye gezen robot köpekler, sosyal mesafeye uymaları için insanları kibar bir dille uyarıyor.

Amerikan Boston Dynamics Şirketinin, Spotmini adını verdiği yüksek otonom robot köpekler, uyarının yanı sıra parklardaki insan yoğunluğunu analiz ediyor.

Spotminiler, daha önce hastanelerde denendi. Doktorlara, enfeksiyon riski olmadan hastaların odasına girme izni veriyordu.

ulusal.com.tr

# salgın # singapur