Mehmetçik sınırda, eller tetikte

Gözbebeğimiz ordumuz, hem Suriye hem de Irak'taki krizler nedeniyle güney sınırlarımızda yoğun bir hareketlilik içerisinde. Irak sınırı Habur kapısındaki askeri tatbikat devam ederken Suriye sınırına da askeri yığınak devam ediyor. Mehmetçik, vatan bütünlüğünü korumak için dış tehditlere karşı bütün olasılıklara hazırlanıyor.

Mehmetçik sınırda, eller tetikte

Irak'taki bölünme referandumu ısrarını sürdüren Barzani yönetimine Türk Silahlı Kuvvetleri Habur sınır kapısından mesaj veriyor.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısını ayın 22'sine çeken Ankara'nın bölgesel yönetime sert bir yanıt vermesi bekleniyor. Diplomatik yollardan referandumun iptali için çabalar devam ederken askeri tedbirler de masaya yatırılıyor.

TSK'nın Irak sınırının sıfır noktasında başlattığı tatbikat genişletilerek sürüyor.

Tatbikat, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısına yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan alanda yapılıyor.

İş makineleri tatbikata katılan askeri araçlar için mevziler kazıldı. Tanklar ise hazırlanan plana göre arazide manevra yaparak, beli konumlara yerleşti.

Barzani'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı refaranduma mesaj olarak yorumlanan tatbikatta yaklaşık 100 askeri araç katılıyor.

Askeri tatbikatın gerçekleştiği alanın çevresi ise Verimli Jandarma Karakolu'nda görevli askerler tarafından korunuyor. Irak sınırındaki hareketlilik sürerken Suriye sınırına da askeri sevkiyat sürüyor.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinden trenle sevk edilen 30 vagon askeri askeri araç, İskenderun Garı'na ulaştı.

Gönderilen araçlar, Suriye sınırına konuşlandırılıyor. Astana görüşmelerinde alınan karar gereği Suriye'nin İdlib kentine yakın dönemde müdahale edilmesi gündemde. Türkiye, Rusya ve İran, İdlib kentindeki terör örgütlerini ortak bir askeri harekatla temizlemek için anlaşmaya varmıştı.

Suriye'ye müdahale kapsamında Silahlı İnsansız Hava Araçları da aktif olarak kullanılıyor. SİHA'lar Suriye'nin Halep ve İdlib kentleri üzerinde keşif amaçlı uçuşlar yapıyor.

ulusal.com.tr

# tsk # şırnak # silopi # habur